1 december 2018

Weekend.


Het was stil hier he? Dat komt komt omdat mijn ouders hier zijn en dan ligt altijd alles op z'n kont. Niet omdat het nu van die drukke mensen zijn. In tegendeel, ik word soms wat kriegel van het totale gebrek aan 'laten we wat gaan doen' maar misschien ben ik op mijn 65e niet veel anders.

Maar we eten wat uitgebreider want er zijn nog twee mensen om rekening mee te houden. De kinderen staan wat strakker. Er is wat meer werk want ik wil ook graag mijn ma nog een beetje helpen met wassen en opruimen want ik vind het fijn voor ze dat ze echt kunnen relaxen als ze hier zijn.

Vrijdag ben ik wel met mijn moeder naar het dorp gelopen en dat was best gezellig. Die kinderen logeerden vannacht bij mijn ouders zodat de man en ik konden uitslapen. Tot tien uur!

Dat was erg fijn, want doorgaans ben ik om half acht wakker. Als ik dat niet doe heb ik de hele dag het idee dat ik achter alle feiten aanloop dus om acht uur zit ik gewassen, gekamd en geverfd met een pot verse koffie een georganiseerd en gedisciplineerd mens te zijn maar een keer langer blijven liggen: heerlijk. Sowieso, geen kinderen aan mijn hoofd: hemels. Dat gebeurt maar zelden, in de bijna elf jaar dat we kinderen hebben, heb ik ze welgeteld nul keer uitbesteed aan een oppas en slapen ze hoogstens een keer een nachtje bij mijn ouders.


Het was ook stil omdat internet kapot was; de datalimiet was bereikt omdat de man allerlei moeilijke programma's op een nieuwe laptop moest installeren. Na negen jaar was het opeens klaar met het apparaat. Een beetje flauw dat net een maand ervoor de man twee dagen bezig was geweest met het repareren van het toetsenbord maar helaas. Ik miste het internet nu wel een beetje!

Net als mijn camera die het niet meer doet omdat er een stuk van een geheugenkaart is afgebroken binnenin. Dat heeft de man wel kunnen verhelpen, maar nu is er binnenin iets beschadigd. Argh! En ik was zo blij ermee :(

Nu met internet kan ik weer fijn verder op zoek naar een bed. Onze matrassen staan op de grond en dat is op zich prima, maar het wordt zo stovvig heel de tijd. De man gaat vermoedelijk zelf een bed op pootjes maken van houten planken waar ik fijn onder kan stofzuigen. Ja, ieder zijn hobby ;)

Ik wilde eigenlijk gewoon poten onder onze matrassen zetten maar die waren net zo duur als de planken en schroeven om een leuke ombouw te maken bij elkaar. Zoiets als deze  Witte beits erop.... ganske stilig!

Verder was de jongen jarig. Hij had een leuke verjaardag met Star Wars cadeautjes. De man had neplego gekocht. Star Wart, stond op de doos. Het maakte voor het bouwplezier gelukkig niets uit. En om een gewone doos lego kan je ook minder lachen. We maakten een Star Wars taart: een taartbodem, met laagjes chocoladepasta en slagroom met een marsepeinlaag erop en daarop met cacao een afbeelding van Darth Vader. Het was een succes.

Maar nu gaan we een film kijken en dan vroeg (-ig) slapen. Ik ben moe!


2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de jongen! Het is zo grappig dat ik bij al jouw kids behalve Leen (want toen die geboren werd, spraken we elkaar nog niet geloof ik) precies nog weet hoe dat ging. Bij de jongen heel snel in elk geval.
    Veel plezier met je ouders. En dat uitslapen: zalig! Ik heb het vandaag ook gedaan na een week slecht slapen.

    De bedombouw is erg mooi. Wij hebben ook een nieuw bed nodig wegens lattenbodems die uit elkaar donderen. Het wordt waarschijnlijk een Marktplaatsje, maar dan met een Auping spiraalbodem. Oudste heeft er eentje en haar bed ligt prima. Ze gaan ook lang mee (m'n moeder heeft ze al sinds ze ging samenwonen).

    BeantwoordenVerwijderen