2 december 2018

Lego sorteren.

Eindelijk ben ik klaar met het poetsen van het hele huis. Dat begon zes weken geleden. Overhemden in de kast roken wat muf van het hangen dus waste ik ze en streek ze. Toen begon mijn obsessie met net gestreken kleding. En met All Things Neat.

Elke vierkante centimeter in huis heb ik gestoft, gesopt, gewassen en gepoetst. Alle dekbedhoezen, kledingstukken, winterpakken, schoenen zijn gewassen en waar mogelijk gestreken. Alsof ik echt geen leven heb, serieus.

Maar langer dan een paar keer 1,5 uur per dag ben ik niet bezig geweest (en doorgaans niet meer dan een half uur) en ja, ik weet dat omdat ik de tijd bij houd, ik probeer zo veel mogelijk te doen in zo weinig mogelijk tijd. Dat voorkomt dat ik halverwege op de laptop iets ga opzoeken en drie uur later bedenk dat we eigenlijk twee uur geleden hadden moeten lunchen, bijvoorbeeld. En er geen pokke uit mijn handen gekomen is, bovendien.

Ik wil nu wel een nieuwe stofzuiger. Een Hetty uiteraard. Een roze Henry. Henry hebben we al dik negen jaar, maar een extra stofzuiger is wel handig voor het appartement beneden en de auto en en en... Maar 190 euro. Maar Hetty.  Oh, keuzes, keuzes...

Omdat we vandaag niets te doen hadden en de mist zo dik was dat je er blokjes van kon snijden -als je je buiten had willen wagen- begonnen we met het uitzoeken van de Lego. Want ja, als er echt he-le-maal niets meer te doen is….

Dat begint altijd met iets onschuldigs als ‘laat ik eens kijken of ik de onderdelen van dat ene vliegtuig kan vinden’ en vervolgens zijn al je wasmanden, ovenschalen, maatbekers, dessertbakjes en slaschalen ingenomen door platte blokjes, blokjes met een haakje, blokjes met gaatjes, onderdelen van poppetjes, grondplaten, rare blokjes en zes miljard eentjes en tweetjes in evenzoveel uitvoeringen.

Om half vijf kwamen mijn ouders -nog fris wat lego betreft- en hielpen nog wat met sorteren. Dat geeft wat frictie want mijn vader wil alles sorteren en de man niet meer dan wat functioneel is en bovendien: in een grote bak met legoblokjes graven en de juiste vinden is gewoon genieten ;)


Ik ben alleen bang dat het nog wel drie weken duurt voor we weten welke lego de kinderen ook weer precies hadden en alles weer in elkaar staat. En vermoedelijk evenveel tijd tot het weer uit elkaar ligt. En tot wanneer onze ruggen weer zijn bijgekomen van het vijf uur lang over een tafel vol legoblokjes gebogen staan.

Want niets doen is gewoon saai!

12 opmerkingen:

 1. Kun je die Numatic niet 2e hands kopen ? Hier een Noorman al ruim 15 jaar (20 jaar oud) en heb er zo toch voordelig op iedere verdieping een stofzuiger staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze moeten uit Denemarken komen, worden hier helemaal niet verkocht. Helaas, helaas.

   Verwijderen
 2. Hahaha, toch maar een klushuis kopen dan 😉.
  Vind ik trouwens het toppunt van myssigheid, samen lego uitzoeken. Ik weet, ik heb geen leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het wel mooi wat er komt bovendrijven bij jou als je tijd vrij hebt. Niets doen is wat dat betreft niet saai vind ik: als je even kunt laten bestaan dat niets doen dan komen er soms nieuwe inzichten en creatieve dingen op!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. N.B. Heb je geen zin om een boek te schrijven over je emigratie en het leven in Noorwegen? Ik denk dat veel mensen dat graag zouden lezen! Dit in verband met de ruimte die je op het moment in je leven hebt : )

  Het kwam zo bij me op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik hier een Lego bouwwerk afbreek wegens opruimen of er per ongeluk mijn nek over breek als ik was in hun kamer kom brengen ofzo, heb ik echt ruzie. Ze hebben allebei een doos Lego, alles door elkaar en ze maken de mooiste dingen. Ik denk dat het tamelijk zonde van mijn tijd is om het te sorteren. ;)
  Hetty is echt schattig. Wij hebben Henry al een paar jaar, maar dat zwart schuin afgesneden ding aan het uiteinde van de slang, is gescheurd Als je dat wilt vervangen, moet je de hele slang vervangen. Das echt balen. Maar dat stuk ducttape erom is ook niet fijn. Dilemma's, dillema's...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal het nog wel mailen voor als je dit niet leest maar op ebay kan je als je een beetje zoekt goedkope reserve onderdelen vinden, ook de kleine enkele stukjes. Hebben wij ook al meerdere keren gedaan, werkt perfect.

   Verwijderen
  2. Het probleem is hier dat het ZO veel is en ZO erg door elkaar ligt, dat de enige manier om er weer iets van te maken is om alles te sorteren... anders zoek je je verloren. Het zijn ook veel van die rare blokken en onderdelen....

   Verwijderen
  3. Ja, das hier net zo maar toch vinden ze altijd wel wat ze zoeken gek genoeg.
   En thanks voor de tip!

   Verwijderen
 6. Ik heb boven en beneden een roze Hetty en ben er helemaal weg van. Ik heb mijn kinderen ook een Hetty beloofd als ze het huis uit gaan :-))

  BeantwoordenVerwijderen