Friday, November 9, 2018

Politiek incorrecte linkjes voor het weekend.

modern toss.
Ja, alles wat niet in het straatje past van politiek correcte mensen, is politiek incorrect ;)

En als je geen zin hebt om het te lezen, lees je het niet. Oh, het is zo makkelijk.

Ik las dat Hans Moolenburgh op 93-jarige leeftijd is overleden. Och. Ik heb zo veel aan deze welbespraakte, nuchtere en kundige man gehad in mijn zoektocht naar het antwoord op de vraag of ik mijn kinderen moest vaccineren. Als een baken van gezond verstand in een wereld waarin elke ziekte of pijntje moet worden uitgebannen, ten koste van onze gezondheid.

Hij was ook absoluut voorstander van 'uitzieken'. Mijn kinderen hebben nooit een medicijn van de huisarts (nodig) gehad en de paracetalmolletjes die ik ze heb toegediend zijn op een hand te tellen. Voor alle kinderen.Die voor mezelf ook trouwens.

Zoals meerdere mensen weten, heb ik zeer slechte ervaringen met vaccins. Ik ben ervan overtuigd dat mijn zoon er ziek van is geworden en ik heb de inentingen laten ontstoren bij een homeopathisch arts in Oud Vossemeer, waar we destijds woonden. Elke keer als hij de ontstoringskorrels kreeg (twee keer per week, meen ik) kreeg hij kortstondig hoge koorts met ijlen en zweten. Het is natuurlijk toeval want iedereen weet dat homeopathie niet werkt maar daarna was hij wel van zijn chronische snotneus verlost, hij werd veel opener -daarvoor kroop hij met zijn capuchon op zijn hoofd onder tafel met zijn treintjes in grotere gezelschappen en over het geheel werd hij veel minder 'autistisch'.

Een tip voor iedereen: laat je baby nooit inenten als hij of zij niet 100% gezond is op dat moment, ook al zegt men dat het geen enkel kwaad kan om een kind met een verkoudheid een vaccin toe te dienen.


Blootstelling aan 'wilde' mazelen is niet hetzelfde als de mazelen uit een vaccin. 

Zes redenen om nee te zeggen tegen vaccins 

European Household Magic🍀

De onfrisse erfenis van Angela Merkel - Ewald Engelen

A little heartbreak - Charles Eisenstein

Anti conceptiepil = einde van het huwelijk?

En nee, ik denk niet dat die pil zo'n goed idee was. Ik ben blij dat ik er inmiddels vijftien jaar geleden definitief mee ben gestopt. Mijn oma had op haar 42e een hersenbloeding, volgens artsen dankzij de pil.


 

Seriøs. (Noors) Juridisch getouwtrek of een man die zichzelf een vrouw vindt, mag douchen in een openbare douche voor vrouwen. 😤 (en how to debunk transgender madness in two minutes)
Dus als je in je paspoort kan laten zetten dat je een vrouw bent (al heb je een mannelijk geslachtsdeel) betekent dat dat je zulke dingen mag afdwingen. 

Serieus? Ik vind het bovendien een belediging voor vrouwen dat je jezelf met wat door een arts toegebrachte verminkingen aan je lichaam een vrouw mag noemen. Alsof het ooit in de buurt zal komen van wat het betekent om een vrouw te zijn. Ik begrijp werkelijk niet dat het die kant op moet gaan. In Noorwegen nog wel (Zweden is een ander verhaal, die waren al knettergek)

Fat Activism and the Manufacture of Faux-Victimhood (Gad Saad - The Saad Truth)


Deze man 💖 en zijn honden. En katten. Hij vangt enorm veel dieren op, maar heeft gruwelijk gebrek aan geld. Je kan eenvoudig aan hem doneren via paypal.
En als je dan toch aan het strooien bent met je geld: als je hier een armbandje koopt (of ander ding) halen mensen die daarvoor betaald krijgen een pond plastic rommel uit oceanen, estuaria en ander water, vaak op moeilijk toegankelijke plekken. De organisatie neemt lokale mensen aan hiervoor, dus er wordt dubbel geprofiteerd (werkgelegenheid, goed loon, schonere wateren)

Surviving the Fall

Karen Straughan 💚Varg over de zelfmoord van Europa (massa-immigratie, het verdwijnen van goed geschiedenisonderwijs, debilisering van kinderen door iphonegebruik...)En nu ga ik fijn wandelen. Het is grijs en grauw en het regent. Heerlijk! ;)34 comments:

 1. Heerlijk, weer een heleboel om te lezen!
  Destijds werd er gewoon een spuit in mijn kinderen gezet ook al waren ze verkouden of niet fit. Ik had echt het idee dat ik niks over mijn kinderen te vertellen had. Wist ik toen maar wat ik nu weet.
  Ik weet nog wel van die discussie destijds over fluor in drinkwater. Als kind leek me dat een goed idee want het was de horror toen om bij de tandarts behandeld te worden. Niks werd verdoofd, behalve trekken en de techniek was ook nog lang niet zo verfijnd als nu. Ik ben trouwens blij dat we geen fluor in het water hebben gekregen sinds ik weet over de schade aan hersenen als gevolg van fluor.

  Politiek. Ja, alles wat niet extreem links is, is tegenwoordig meteen 'extreem rechts en gevaarlijk'. Idealen zijn belangrijker dan feiten. Gevaarlijke ontwikkeling.

  Wat een idioot idee van dat douchen. Zo vind ik zgn genderneutrale wc's ook waanzin. Ja, da's veilig🤐
  Ik ben benieuwd in welk vakje ik pas want het lijkt me best wel tof om in een volgend leven een vent te zijn😎😄

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inderdaad, beginnen over simpele biologie is al aanstootgevend voor sommige mensen. Ik zou de oudste ook nooit hebben laten inenten, maar bij de eerste ging ik er nog braaf van uit dat iedereen meer wist van baby's dan ik.

   Delete
 2. Zoon van Yelena: er zit nog een ander gevaar achter het onterecht mensen beschuldigen van extreem rechts. Als er straks iemand echt extreem rechts is gelooft niemand het meer. Fun fact: Europees gezien zit de partij van Orban in hetzelfde blok als het CDA.

  ReplyDelete
 3. En hoe minder de meerderheid van de 'gewone mensen' (als ik ze zo mag noemen) zich gehoord voelen door de politiek en geconfronteerd worden met die steeds groteskere onzin van links, des te meer ontstaat de mogelijkheid dat ze zich wenden tot het andere extreme.

  ReplyDelete
 4. Wat een pech als je kind iets overhoudt van een prik maar..... ik ben van 1948 en herinner me nog de polio explosie in de jaren 50 waar een buurmeisje voorgoed invalide werd. De angst toen in de buurt omdat niet alle kinderen ingeënt waren. Vervolgens een tbc uitbraak op de Uloschool waar waar ik 2 jaar later naar toe ging. Eendere van de leerlingen ziek en een grote klas vol in het sanatorium.
  We zijn dat soort dingen niet meer gewend. Mijn ouders hadden ervaring met kinkhoest,mazelen roodvonk en vooral tbc in gezin en buurt. Kijk maar eens op begraafplaatsen bij de kindergrafjes tot in de jaren 50. Net als nu in Afrika, kwamen veel kinderen niet aan de 5 jaar. Nu is ons leven in vele opzichten verbeterd. Voeding en huisvesting bijvoorbeeld is veel beter maar denk over inenten niet te kortzichtig.
  vriendelijke groet Ien

  ReplyDelete
  Replies
  1. Geloof me, ik ben er uren (dagen, weken) mee bezig geweest en heb zo veel (voor en tegens) gelezen. Je kan me kortzichtig vinden, in elk geval is mijn besluit zeer weloverwogen. Als ze iets ouder zijn, krijgen ze eventueel de BMR.

   Delete
  2. Juist omdat huisvesting en gezondheidszorg beter werden, namen de ziektegevallen af. Mogelijk zou ik wel voor Polio laten inenten, maar niet op zo'n jonge leeftijd. En geen cocktail, maar voor meisjes in de puberteit alleen Rode Hond en voor jongens in de puberteit alleen de Bof. Toch raar dat het alleen in een combi zit.

   Delete
  3. Inderdaad, je hebt geen keuze anders dan het allemaal tegelijk nemen.

   Delete
 5. Wil graag een aanvullend geluid laten horen inzake de genderkwestie. Ben namelijk moeder van een (volwassen) kind met genderdysforie. Niet om hier discussies aan te gaan, maar in deze gevallen, die niet of nauwelijks invoelbaar zijn voor de meeste mensen, is compassie zo belangrijk. Ons kind is nu in transitie en vindt eindelijk rust en levenslust, ook met het doktersmes in het vooruitzicht. Ik zou in deze zaak als in zoveel andere, wensen dat er "luisterend" met elkaar werd gesproken. Er zijn zoveel zaken die we (nog niet) weten in de biologie, misschien is dit er een van.

  ReplyDelete
  Replies
  1. De dochter (zoon, thans) van mijn vriendin spreek ik gewoon aan met zijn nieuwe naam en ik heb er alle begrip voor dat ze het uiterst serieus nemen. Het lijkt me vreselijk, voor het kind en de ouder en ik twijfel niet aan de oprechtheid van de gevoelens.

   Maar mannen (inclusief geslachtsdeel) moeten naar mijn idee NIET wettelijk gezien kunnen worden als vrouwen, met alle excessen van dien. Het eind is zoek op die manier, zoals in het geval van het voorbeeld dat ik noemde.
   Dat we iemand door een chirurg en met hormonen kunnen laten 'ombouwen', maakt het verhaal naar mijn idee niet anders.

   Delete
 6. https://npofocus.nl/artikel/7853/zijn-vaccinaties-gevaarlijk?fbclid=IwAR1dKNBG994G93HSngfDK1mnlt4XNVJwcsSf41FssvPt19Ey0RFvZUYJsLw

  ReplyDelete
  Replies
  1. NPO, RIVM: allebei overheid. Ik denk niet dat het een goed idee is om foetaal materiaal, kwik en formaldehyde in de bloedbaan van een kind (of volwassene) in te spuiten. Het gaat niet (alleen) om dode virussen die worden ingespoten.

   Vaccins werken maar 10 jaar. Dus die kudde immuniteit is BS: de meeste volledig gevaccineerde volwassenen zijn niet afdoende beschermd. Veel ziektes muteren, zodat je nooit tegen precies die ziekte kan inenten zoals bij kinkhoest. Omdat mensen niet de ziekte doormaken en dus NIET de levenslange immuniteit hebben maar de beperkte van het vaccin wordt het gevaarlijk voor zuigelingen, die krijgen de afweerstoffen niet met moedermelk binnen. Er is niemand die zwart op wit wil zetten dat kwik e.d. geen kwaad kunnen.

   Ik snap niet waarom water erbij gehaald wordt: dat spuit je ook niet in je aderen. En zucht, iets dat je opeet is iets anders dan wat je in de bloedbaan inbrengt. Ja, ook een peer.

   En godsamme, dat nabauwen van het verhaal over Andrew Wakefield: hij was een zeer gerespecteerd arts, PRO vaccins, die een link ontdekte maar gruwelijk met de grond is gelijk gemaakt door de farmaceuten, want stel dat er wel een verband is? Echt, welke stagair heeft het foldertje van het RIVM overgetypt? Ik begrijp niet dat bijna niemand vijf minuten de moeite neemt om op zijn minst zijn kant van het verhaal te lezen. Of je het gelooft is een tweede, maar hij naar mijn mening geen fraudeur.

   En 1 op 1000.000 kans op bijwerkingen? Lees de bijsluiters van vaccins en je ziet dat het onzin is. Daarbij, veel bijwerkingen worden afgedaan als onzin door artsen en consultatiebureaus dus mijn melding bereikt de statistieken niet, net als die van duizenden ouders met mij.

   Het verkeer is ook gevaarlijk. Een gloeilamp ook onnatuurlijk. Wat een bullshitlogica. Maar in het geval van mazelen kunnen de cijfers wel weer hoger liggen dan de officiele. Maar dat kan niet met de andere cijfers die genoemd worden? Ook bronnen checken moet je alleen doen bij kritische geluiden natuurlijk.

   Echt een van de slechtere stukken die ik heb gelezen over dit onderwerp.

   Delete
  2. Poeh zeg, ik heb echt een beetje met je kinderen te doen.

   Delete
  3. Bedankt voor je reactie en ik zal je medeleven doorgeven aan ze ;)

   Delete
  4. Dan ook maar geen sinaasappels of andere citrusvruchten meer eten want die bevatten nog meer formaldehyde dan dat er als rest in een vacccin zit.

   Delete
  5. Ook die formaldehyde spuit je niet in de bloedbaan van een pasgeborene. Moedermelk is prima voedsel, maar ook niet als je het de aderen spuit. Opeten, inspuiten.... toch net niet helemaal hetzelfde :-/

   Delete
  6. En bovendien ben ik blij als er een van de 100 mensen in elk geval nadenkt en overweegt voor hij of zij een spuit in het kind laat zetten, of ze het nu wel of niet doen. Wat de 'in een peer zit ook formaldehyde'-roepers ervan vinden boeit me niet echt. De enige reden dat ik erop reageer is om anderen een tegengeluid te laten horen.

   Delete
  7. Vaccins spuit je ook niet via “de aderen” in een “bloedbaan”. Enig idee waar opgegeten voedsel terecht komt?

   Delete
 7. Dr Moolenburgh overleden? Oh wat heb ik veel aan hem gehad <3 Zoontje ook helemaal niet laten vaccineren. En wat heeft jouw zoontje geluk met een moeder die slim genoeg is om te laten ontstoren. Dat had heel anders af kunnen lopen :( Groet, Janine

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je, ik denk dat de combinatie blijven vaccineren / niet ontstoren en het Nederlandse schoolsysteem desastreus waren geweest voor de jongen.

   Delete
 8. Het wel of niet inenten zal altijd wel een discussiepunt blijven en dat is oke. Met tantes die echt heel veel ellende met polio hebben meegemaakt en een dodelijk geval van meningitis wilde ik absoluut wel inenten. Gelukkig heeft geen van mijn kinderen daar verkeerd op gereageerd, anders had ik ook weer andere keuzes gemaakt. De inenting tegen baarmoederhalskanker heeft onze dochter niet gekregen: te veel onzekerheden rondom deze inenting vonden wij.
  Het is gewoon goed dat we kritisch blijven. Niet klakkeloos aannemen dat alles wel veilig is. Die kinderen die slaapziekte hebben gekregen na de inenting tegen de Mexicaanse griep.......verschrikkelijk! Hoe kan een overheid dan nog met droge ogen beweren dat alle vaccins altijd veilig zijn?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jolanda, het is inderdaad goed dat er een discussie over blijft. In VS willen (of doen) ze enten tegen waterpokken. Het vervelende is dat dit virus bij veel ingeente kinderen in andere vorm alsnog later 'verhaal' komt halen in de vorm van een zeer agressieve gordelroos. Bijvoorbeeld.

   Ik ben ZO blij dat ik niet ben meegegaan in de hysterie om die mexicaanse griep, ik was toen hoogzwanger en als ik me niet zou laten inenten, zouden er Gruwelijke Dingen gebeuren. Wel, we hebben nergens last van gehad en als ik het wel gedaan had, had ik een toch al makkelijk overbelast immuunsysteem helemaal op hol laten jagen.

   Delete
 9. Ik vind vaccineren een goede zaak. Heb er geen slechte ervaringen mee. Ook niet met artsen in het algemeen .
  Marijke.
  .

  ReplyDelete
 10. Wij hebben ook niet in laten enten. Ik twijfel soms wel of ik nu hij 2.5 is (rond de 2 jr is het immuumsysteem af bij kindjes) niet nog bepaalde dingen los wil. Iets waar we over nadenken. Man en ik zijn allebei niet ingeent.
  Het is ook wel lastig hoor. We maken geen gebruik van kinderdagverblijf, maar de gedachte dat die straks ongevaccineerde kindjes mogen weigeren.. waar gaat het heen..? Een vaccinatiester ofzo 😑

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, de angst is groot bij ouders van gevaccineerde kinderen voor ongevaccineerde grefo's, hippies en antroposofen. Terwijl hun kinderen toch zo goed beschermd zijn? Kinderen zijn een paar weken na het ontvangen van een vaccin ook besmettelijk voor anderen (reden van uitbraken op veel kinderdagverblijven), maar daarover is het RIVM wat minder mededeelzaam.

   Delete
  2. Pasgeborenen zijn nog niet beschermd helaas. Kinderen die om medische redenen niet ingeent mogen worden ook niet. Zij moeten het hebben van de kudde immuniteit. Kinderen zijn na inenting niet besmettelijk voor anderen. Dat kan fysiologisch helemaal niet (biologie VWO nivo). Ik waardeer je blogs zeer en je eigen kijk op diverse zaken ook. Maar bij het googelen op informatie is het ook verstandig om je bewust te zijn van je eigen conformation bias.

   Delete
  3. 'Het is mogelijk dat vaccinatie met M
   -M-RVAXPRO niet bij alle gevaccineerden tot bescherming
   leidt.
   Overdracht
   Tussen de 7
   de
   en de 28
   ste
   dag na de vaccinatie bemerkt men bij de meeste vatbare personen een
   excretie van kleine hoeveelheden
   van het
   levend, verzwakte rubellavirus via de neus of de keel. Er is
   geen vaststaand bewijs van overdracht van dit vi
   rus op vatbare personen die met de gevaccineerde
   personen in aanraking komen. Hoewel een overdracht door nauw persoonlijk contact theoretisch
   mogelijk is, wordt deze dan ook niet als een groot risico gezien.'

   Bijsluiter BMR vaccin. Verzinnen mijn conformation bias en ik niet zelf. Ik snap ook dat dit voor de vaccinfabrikant niet heel lucratief is om nader te onderzoeken.

   Delete
  4. Dit is zeer uitgebreid onderzocht, vooral door immunologen en kinderartsen. Met als conclusie: er is geen overdracht (precies zoals in de bijsluiter staat). Je kunt dit vinden op PubMed en het is wel handig als je wetenschappelijk onderzoek kunt interpreteren.

   Delete
 11. Ik probeer te achterhalen hoe ik dan kan doneren. Via PayPal pal schrijf je. Hij geeft dat zelf ook aan. Maar ik zie op zijn pagina nergens instructies hoe en wat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Als je paypal hebt kan je doneren naar een mailadres. Je moet dan bij hem kiezen voor 'zakelijke transactie'. Je hoeft dan alleen zijn mailadres in te typen. Als je geen paypal hebt: ik wil het ook voor je overmaken aan hem, dat je later op mijn NL rekening terugbetaalt nadat ik je het bewijs van de betaling heb opgestuurd :)

   Delete
 12. Nee hoor dat gaat lukken. Dank je wel. Ze

  ReplyDelete
 13. Ik heb je weer gevonden ;P, ik was al bang dat je helemaal gestopt was!
  Wat betreft het inenten, het is een teer punt. Wij hebben onze kinderen wel ingeënt, maar mijn schoonzus en zwager hebben de kinderen niet ingeënt. Mijn kinderen hebben er gelukkig nooit een reactie op gehad, anders hadden we wellicht een andere keuze gemaakt. Ieder maakt een keuze die men het beste vind voor zijn/haar kind. Ik denk dat het belangrijkste in de hele inent-discussie is, dat men elkaar in zijn/haar waarde laat en dat zie ik vaak misgaan. Zowel op fora als in real life...
  Maar, ik ben weer helemaal bij gelezen, en blij dat je er weer bent ;).

  ReplyDelete
 14. Ik ben dus pro vaccineren. Ik heb in mijn werk mensen/ patiënten gezien/ verzorgd/ gesproken, die nog voor het RIVM vaccinatieprogramma in de jaren 50, polio hebben gekregen. Dat is echt vreselijk. Verder, ik woon in de Bible Belt, hier worden veel kinderen niet ingeënt, maar dat is vanwege geloofsovertuiging en niet vanwege mogelijke gevaarlijke stoffen die in vaccins zitten.
  Maar gelukkig mag iedereen dat nog steeds zelf beslissen of hun kroost gevaccineerd wordt ;)

  ReplyDelete
 15. Wij hebben DTP gedaan ipv DKTP en hebben verder gewacht met BMR tot net voor de puberteit. Ook verder steeds gekeken of kinderen fit waren ttv vaccinatie en in de praktijk liepen we daardoor steeds wat achter op het "schema". Onze jongste werkt nu in het onderwijs, is zeer pro-vaccinatie en verzucht dat ie dus nu alsnog zelf de K moet regelen. Tja, we waren er zo op gericht om niet de fouten van onze ouders te maken dat we er zelf meerdere hebben gemaakt, denk ik dan maar ;-)

  ReplyDelete